- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
החלטה בתיק בש"פ 8843/05
|
בש"פ בית המשפט העליון בירושלים |
8843-05
20.9.2005 |
|
בפני : אשר גרוניס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל עו"ד מאיה חדד |
: ג'אבר אבו עסא עו"ד ויקטור אוזן |
| החלטה | |
1. בבית המשפט המחוזי בבאר-שבע מתנהל משפטו של המשיב. הוא מואשם בעבירות הקשורות לנשיאת נשק, תקיפה הגורמת חבלה של ממש, איומים, קשירת קשר לביצוע פשע וחטיפה לשם רצח. מדובר בשני אישומים שהחמור שבהם הינו האישום השני. באישום זה נטען, כי המשיב, דודה של נערה, ילידת 1989 (להלן - הנערה), חטף אותה יחד עם אחר, שזהותו אינה ידועה, ביום 25.8.04. החטיפה נעשתה, לפי האמור בכתב האישום, תוך שהמשיב אוחז במברג ומאיים בו על הנערה. הנערה נלקחה על ידי המשיב והאחר שהיה עימו ומאז לא נודע מה עלה בגורלה. האישום הראשון מתייחס לאירוע קודם, מחודש מאי 2003. באותו אירוע, כך על פי כתב האישום, היכה המשיב את הנערה תוך שהוא משתמש באקדח אותו נשא שלא כדין. הוא אף איים עליה שיהרוג אותה. המשיב נעצר עד תום משפטו. הואיל ובעוד ימים אחדים תחלוף תקופה של 9 חודשים מאז המעצר, עותרת המבקשת להארכת המעצר ב-90 ימים.
2. כתב האישום מונה 27 עדים. ברור, כי חלקם עדים טכניים. יצוין, כי בין עדי התביעה מופיעה אף הנערה, שכאמור נעלמה ועקבותיה לא נודעו. אין זה ברור מה המספר המדויק של העדים שנשמעו עד עתה. בא-כוח המשיב טען, כי מדובר בשישה עדים, ואילו המבקשת לא נקבה במספר מדויק. מכל מקום ברור, כי אין המשפט נמצא על סף סיומו. מן הבקשה עולה, כי קבועות שתי ישיבות נוספות לשמיעת הוכחות: האחת, בעוד חמישה ימים והנוספת ביום 1.11.05. יצוין, כי המשיב עתר בפני בית המשפט המחוזי לעיון חוזר ובקשתו נדחתה. ערר שהוגש לבית משפט זה נדחה על ידי חברי השופט ג'ובראן ביום 2.8.05 (בש"פ 7040/05).
3. אין צורך לומר, כי האישום בעבירה של חטיפה לשם רצח הינו אישום חמור ביותר. גם אם קצב התקדמותו של המשפט איננו משביע רצון, ואיני יכול לאמר זאת, שכן אינני מודע לעומס המוטל על בית המשפט בבאר-שבע, האישום האמור מצדיק הארכת המעצר. זאת במיוחד לאור העובדה שהמשיב ידע על כך שהמשטרה מחפשת אחריו, אך הוא לא התייצב במשך תקופה ארוכה.
4. בנסיבות אלה, נראה לי לנכון להיעתר לבקשה. אי לכך אני מורה על הארכת מעצרו של המשיב ב-90 ימים החל מיום 3.10.05 או עד מתן פסק דין בת.פ. 8001/05 בבית המשפט המחוזי בבאר-שבע, הכל לפי המוקדם.
ניתנה היום, ט"ז באלול תשס"ה (20.9.2005).
ש ו פ ט
העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח. הג התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
